ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ
Για κάθε κτίριο. Για κάθε ανάγκη. Για εσένα.
 
 

Unidomus - ΥΓΙΕΙΝΗ

Η υγιεινή ενός χώρου απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και συνεχή παρακολούθηση. Τα παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται, με προσοχή και επιστημονική γνώση, προληπτικά ή κατασταλτικά, με σκοπό, την απεντόμωση και τη μυοκτονία, συνοδεύονται από περιοδικές υπηρεσίες καθαριότητας εξασφαλίζοντας την πλήρη προστασία του χώρου.
Συνδυάζοντας με επιτυχία την επιστημονική μας κατάρτιση, την συνεχόμενη εξέλιξη της τεχνογνωσίας μας, την αντίληψη ότι κάθε χώρος και άνθρωπος έχει ξεχωριστές ανάγκες, λειτουργούμε μεθοδικά από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες εφαρμογές για την καταπολέμηση ή πρόληψη παρασιτολογικών κινδύνων.

Ακολουθούν συνοπτικά και αναλυτικά οι Υπηρεσίες Υγιεινής:

 • Απεντόμωση – Μυοκτονία με εφαρμογές για όλους επαγγελματικούς χώρους, σκάφη αναψυχής και κάθε τύπου ιδιωτικούς χώρους
 • Ειδικές εφαρμογές απολύμανσης για καταπολέμηση κοριών, κουνουπιών, φιδιών, ψύλλων, τερμιτών και γενικότερα όλων των ιπτάμενων & ερπόντων εντόμων
 • Δολωματικοί σταθμοί καταπολέμησης τρωκτικών
 • Ειδικά προϊόντα υγιεινής: μυρμηγκοπαγίδες, γατοπαγίδες, εντομοπαγίδες, προϊόντα απώθησης πτηνών.
 • Μελέτη Προγράμματος Απεντόμωσης - Μυοκτονίας  με εφαρμογές σύμφωνα με τις προδιαγραφές HACCP για όλες τις εταιρείες και καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
 • Μελέτες ΗACCP - Διάγραμμα Ροής Διαδικασιών - Αδειοδοτήσεις
 • Καθαρισμοί: γενικοί - ειδικοί - αρχικοί - μηνιαίοι, τζαμιών, καυσίμων, δεξαμενών, φωτοβολαικών
 • Αρχικοί καθαρισμοί νεόδμητων κτιρίων
 • Επαγγελματικοί καθαρισμοί σχολείων - φροντιστηρίων - ιατρείων - γραφείων - εκθεσιακών χώρων - εμπορικών κέντρων - καφετεριών - εστιατορίων - τραπεζών
 • Καθαρισμός Αποχέτευσης - Βόθρων: μηνιαία συντήρηση αποχέτευσης - βόθρου, καθαρισμός δικτύου ομβρίων υδάτων, καθαρισμός κάθετων υδροροών
 • ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ - ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  Σύμφωνα με τις δραστηριότητες μιας επιχείρησης, ποικίλουν και οι κίνδυνοι που προέρχονται από διάφορους παρασιτολογικούς εισβολείς (ιπτάμενα & βαδιστικά έντομα, τρωκτικά κ.α). Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό το δικό σας πρόγραμμα απεντόμωσης-μυοκτονίας να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες. Αυτό επιτυγχάνεται κάνοντας χρήση του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων. (Integrated Pest Management).

  Σύμφωνα με την υγειονομική διάταξη ΥΔ/1γ/Γ.Π.ΟΙΚ.96967/ΦΕΚ 2718 8-10-2012 όλες οι επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος απαιτείται να τηρούν πρόγραμμα απεντόμωσης και μυοκτονίας. Η εταιρία μας, έχοντας άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, (865/11264/2014) παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο Φάκελο Υγιεινής και Ασφάλειας με τα εξής:

 • Πρόγραμμα τήρησης απεντόμωσης και μυοκτονίας με την παρουσία ιδιωτικού συμφωνητικού.
 • Σχέδιο κάτοψης των χώρων όπου υπάρχουν αριθμημένα τα σημεία και τα είδη των δολωματικών σταθμών.
 • Σχέδιο κάτοψης εντομοπαγίδων.
 • Έντυπο όπου σημειώνονται τα ποσοστά κατανάλωσης των μυοκτόνων φαρμάκων.
 • Εγκρίσεις παρασκευασμάτων και τα δελτία δεδομένων ασφαλείας (MSDS) αυτών.
 • Πιστοποιητικό απεντόμωσης και μυοκτονίας.
 • Άδεια καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών της εταιρίας μας.

 • H UNIDOMUS έχει δημιουργήσει ειδικές προσφορές εφαρμογών για προγράμματα ετήσιας συντήρησης για διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στηριζόμενη πάντα σε επιτόπιες επιθεωρήσεις από εξειδικευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο χώρο σας.

  Το Πρόγραμμα Ετήσιας Συντήρησης Απεντόμωσης - Μυοκτονίας απευθύνεταιι στις παρακάτω κατηγορίες εταιρειών:

 • Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης
 • Επιχειρήσεις Παρασκευής & Συσκευασίας Τροφίμων
 • Επιχειρήσεις Αναψυχής - Κέντρα Διασκέδασης
 • Επιχειρήσεις Λιανικής & Χονδρικής Διάθεσης Τροφίμων
 • Αποθήκες Τροφίμων & Ποτών Χονδρικού Εμπορίου

 • Σε περίπτωση που η εταιρεία σας διατηρεί αλυσίδα καταστημάτων έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας βάση των ωρών λειτουργίας, έτσι ώστε οι εφαρμογές να πραγματοποιούνται ώρες που δεν είναι διαθέσιμες για το ευρύ κοινό.

  ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ

  Ως μυοκτονία ορίζεται η πρόληψη και καταπολέμηση τρωκτικών σε χώρους οικιακούς και επαγγελματικούς. Οι πιο πάνω διαδικασίες είναι πολύ σημαντικές για τη Δημόσια Υγεία (τα τρωκτικά είναι φορείς πολύ σημαντικών ασθενειών όπως: πανώλη, τριχίνωση, δυσεντερία, κ.ά.) και για την οικονομία, καθώς προκαλούν μεγάλες καταστροφές (κτιριακές, επιμόλυνση εμπορευμάτων με ούρα και περιττώματα, κ.ά.).

  Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τα τρωκτικά είναι εξαιρετικά έξυπνα και κάθε εκστρατεία εναντίον τους είναι ένας αγώνας ανάμεσα στην ευφυΐα των ανθρώπων από τη μία πλευρά και το οξύ ένστικτο των ζώων από την άλλη. Η μυοκτονία δηλαδή είναι μια τεχνική με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, προερχόμενη από την υψηλά αναπτυσσόμενη προσοχή των ζώων για τη διάσωσή τους.

  Η εταιρία μας, με το εξειδικευμένο προσωπικό της, μπορεί να προβεί σε τεχνικές, ώστε να προστατέψει ή να καταπολεμήσει στο χώρο σας την πιθανή προσβολή τρωκτικών.

  ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΕΝΤΟΜΑ

 • Μύγα, Μυγάκι φρεατίων (psychodidae)
 • Κουνούπια
 • Σκώρος
 • Σφήκες

 • Τα ιπτάμενα έντομα δημιουργούν ενόχληση και όχληση με την κίνησή τους, όπου αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οικίες και σε επαγγελματικούς χώρους, εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Επίσης, ορισμένα είδη είναι φορείς μικροβίων και μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες.
  Η καταπολέμησή τους γίνεται με ειδικές μεθόδους ανάλογες του είδους των εντόμων και της προσβολής αυτών, από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας.

  ΒΑΔΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΟΜΑ

 • Κατσαρίδες
 • Μυρμήγκια
 • Ψύλλοι
 • Κοριοί
 • Έντομα αποθηκών
 • Διάφορα: ψαράκι, ψαλίδες, σκαθάρι χαλιών, αράχνες, μαύρα σκουλήκια, σκορπιοί

 • Τα βαδιστικά έντομα είναι πολλών ειδών και μπορεί να κινούνται και να φωλεάζουν είτε σε εσωτερικούς, είτε σε εξωτερικούς χώρους. Πολλά είδη μπορεί να προκαλέσουν τσιμπήματα και άλλα να είναι φορείς μικροβίων και επιμόλυνσης τροφών με αποτέλεσμα την εμφάνιση ασθενειών στους ανθρώπους.
  Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην καταπολέμηση  των πιο πάνω εντόμων, διότι χρησιμοποιεί εξελιγμένες μεθόδους, με βασική αρχή την ασφάλεια των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

  ΞΥΛΟΦΑΓΑ ΕΝΤΟΜΑ

 • Τερμίτης
 • Σαράκι

 • Υπάρχουν πολλά είδη ξυλοφάγων εντόμων, αλλά τα κυριότερα είδη είναι ο τερμίτης και το σαράκι.  Αναπτύσσονται  και ζουν σε έπιπλα, ξύλινες επιφάνειες και πατώματα,  σε οροφές και αγαπούν τα αντικείμενα που είναι πλούσια σε κυτταρίνη όπως κιβώτια, βιβλία και ρούχα. Η εμφάνισή τους είναι ενδεικτική με την παρουσία σκόνης από το ξύλο ή από μικρές οπές στο ξύλο όπου έχουν προσβάλλει.

  Η καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων είναι διαδικασία που απαιτεί γνώση και εμπειρία, την οποία διαθέτει η εταιρία μας λόγω των πολλών περιστατικών που έχει διεκπεραιώσει με επιτυχία. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αναφέρεται επί το πλείστον σε σκάφη αναψυχής ξύλινης κατασκευής, καθώς και σε κατοικίες με ξύλινα έπιπλα και πάτωμα.

  ΑΠΩΘΗΣΗ ΠΤΗΝΩΝ

  Πολλά είδη πουλιών είναι προσαρμοσμένα στη ζωή της πόλης, αλλά είναι και η αιτία για πολλά προβλήματα σε κτίρια και ανθρώπους όπως: εναπόθεση περιττωμάτων και ούρων, καταστροφή επιφανειών, όχληση, φορείς παρασίτων κ.ά.
  Η εταιρία μας, μετά από αυτοψία που πραγματοποιεί στο χώρο σας για να διαπιστώσει την ένταση του προβλήματος, σας προτείνει την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης απώθησης πτηνών.

  ΑΠΩΘΗΣΗ ΦΙΔΙΩΝ

  Για την προστασία των χώρων σας από πιθανές εισβολές ερπετών εφαρμόζουμε ειδικές μεθόδους, με οικολογικά και ασφαλή σκευάσματα απώθησης. Τα μέτρα απώθησης ερπετών θα πρέπει να λαμβάνονται από τις αρχές Μαρτίου που λήγει ο λήθαργος των ερπετών έως και το τέλος Οκτωβρίου για καλύτερα αποτελέσματα.

  ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΤΟΝΙΑ

  Μικροβιοκτονία είναι η καταπολέμηση παθογόνων ή μη παθογόνων μικροβίων με σκοπό την αποφυγή επιμόλυνσης χώρων, τροφίμων και ανθρώπων από πιθανές ασθένειες.

  Το εξειδικευμένο προσωπικό μας πραγματοποιεί εφαρμογές με ψεκαστήρες προπίεσης και εκνεφωτήρες ψυχρού νέφους κάνοντας εξάπλωση του απολυμαντικού σε όλες τις προσβεβλημένες επιφάνειες.
  Τα παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι μη τοξικά με μεγάλη υπολειμματική δράση και με μεγάλη ικανότητα διείσδυσης. Επίσης, λόγω της υψηλής βιοδιασπασιμότητάς τους δεν προκαλούν φθορές σε αντικείμενα και επιφάνειες που περιέχουν πλαστικό, ξύλο και μέταλλο.

  ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ - ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΩΝ - ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

  Για την καταπολέμηση των "ανεπιθύμητων επισκεπτών", όπως έντομα και τρωκτικά τα οποία αποτελούν φορείς μολύνσεων και ασθενειών θα πρέπει να διενεργούνται εφαρμογές απεντομώσεις και μυοκτονίας στους κοινόχρηστους χώρους (ταράτσα, κλιμακοστάσιο, φρεάτια, ασανσέρ, λεβητοστάσιο, κοινόχρηστη αποθήκη, είσοδος και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο). Προτείνεται η εφαρμογή να πραγματοποιείται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για μεγαλύτερη προστασία του χώρου σας από έντομα και τρωκτικά.

  Το εξειδικευμένο συνεργείο της εταιρίας μας, διενεργεί εφαρμογή δια ψεκασμού, με εγκεκριμένα και νομίμως επιτρεπόμενα παρασκευάσματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα φάρμακα αυτά ανήκουν στην κατηγορία συνθετικές πυρερθρίνες και είναι άοσμα, άχρωμα, με ευρύ φάσμα δράσης για άμεσα αποτελέσματα, κατάλληλα για χρήση σε επαγγελματικούς και δημόσιους χώρους.

  Τέλος, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην αξιοπιστία των ατόμων που εργάζονται για εμάς, έτσι ώστε να αισθάνεστε ασφάλεια για τα προσωπικά σας αντικείμενα όταν το συνεργείο μας βρίσκεται στο χώρο σας.

  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

  Αναλαμβάνουμε γενικούς και ειδικούς καθαρισμούς σε επαγγελματικούς χώρους, όπως τράπεζες, γραφεία και καταστήματα, λειτουργώντας με σεβασμό προς το εταιρικό περιβάλλον που επισκεπτόμαστε, με την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία που αρμόζει στην συνεργασία μας μαζί σας.
  Προσφέρουμε επαγγελματική καθαριότητα και επιλέγουμε συνεχή επικοινωνία μαζί σας, ώστε να συζητάμε διαρκώς τις ανάγκες σας και να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά σε αυτές. Επικοινωνώντας μαζί σας ο υπεύθυνος του τμήματος σας αποστέλλει την προσφορά βάση της αυτοψίας στο χώρο σας και βάση των αναγκών και της συχνότητας που επιθυμείτε να πραγματοποιείται η καθαριότητα (ανά ημέρα /ανά εβδομάδα / ανά 15ήμερο κτλ.)

  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

  Η μηνιαία καθαριότητα της πολυκατοικίας περιλαμβάνει συνήθως έναν ή δύο καθαρισμούς κλιμακοστασίου και εισόδου ανά εβδομάδα και έναν καθαρισμό εξωτερικών χώρων ανά 15 μέρες. Το κόστος της υπηρεσίας θα προκύψει κατόπιν αυτοψίας στο χώρο σας ή επικοινωνίας με τον υπεύθυνο του τμήματος και βάση της συχνότητας που επιθυμείτε να πραγματοποιείται η καθαριότητα (ανά εβδομάδα / ανά 15ήμερο / ανά μήνα / κτλ).

  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ  ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ  ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

  Με ειδική διαδικασία απομακρύνονται τα κατάλοιπα του πετρελαίου (θειάφι, παραφίνες, κ.ά.) που κατακάθονται στο πάτο της δεξαμενής και με το πέρασμα του χρόνου οξειδώνουν τα τοιχώματά της. Ο καθαρισμός της δεξαμενής προλαμβάνει το να ξεπεράσει η στάθμη των καταλοίπων το επιτρεπτό όριο, αποφεύγοντας έτσι την εκροή τους προς τον καυστήρα, οπότε και τη βλάβη του.

  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

  Η υπηρεσία περιλαμβάνει τον προληπτικό καθαρισμό φρεατίων και τη μηνιαία συντήρηση του αποχετευτικού Δικτύου. Το κόστος της υπηρεσίας θα προκύψει κατόπιν αυτοψίας στο χώρο σας. Σε περίπτωση κωλύματος του δικτύου κατά τα ενδιάμεσα διαστήματα των προληπτικών καθαρισμών ή της μηνιαίας συντήρησης, το συνεργείο μας αποκαθιστά το πρόβλημα του δικτύου χωρίς επιπλέον χρέωση.

   
  Sigal Hygiene
  Sigal Safety
  Sigal Management
  Sigal Energy
  Sigal Technical
  Sigal Design