Απολύμανση

Απολύμανση-Μικροβιοκτονία Covid 19

H εταιρεία μας εφαρμόζει σύστημα ελέγχου ποιότητας ISO-9001:2015 για εφαρμογές απολύμανσης και διασφαλίζει στους πελάτες της την ποιότητα υπηρεσιών που αξίζουν και χρειάζονται.

Για την αποφυγή υγειονομικών προβλημάτων σε επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας από μετάδοση βακτηρίων, μυκήτων, ιών (HΙV,HBV,HCB, SARS-CoV-2 κ.α.) και ασθενειών (COVID-19 κ.α.) αποτελεί σημαντική ανάγκη η περιοδική εφαρμογή απολυμάνσεων στους χώρους με υψηλή κινητικότητα ατόμων.

Προτεινόμενες λύσεις καταπολέμησης:

1. Εφαρμογή απολύμανσης με νεφελοψεκασμό (εκνέφωση) με υγρό σκεύασμα, ανάλογα με τον χώρο που πρόκειται να εξυγιανθεί. Το υγρό σκεύασμα που χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλο για περιοχές υψηλού κινδύνου και μεγάλο εύρος επιφανειών, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη επιφανειών όπως pvc, μουσαμά, κεραμικό, καουτσούκ κ.ά.

Η εφαρμογή του σκευάσματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως όπως αυτή ορίζεται από την παρασκευάστρια εταιρεία και σύμφωνα με την σχετική έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλα για περιοχές υψηλού κινδύνου και μεγάλο εύρος επιφανειών και είναι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 14476. Πρόκειται για σκευάσματα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ καθώς και από το F.D.A και Ε.P.A (USA) και σύμφωνα με τις λίστες του ΕΟΔΥ.

Η διαχείριση και η προετοιμασία των χώρων πριν την εφαρμογή της απολύμανσης-μικροβιοκτονίας:

 • Να προηγείται καθαρισμός των χώρων και των επιφανειών από ρύπους για την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής
 • Προφύλαξη τροφίμων και σκευών κουζίνας σε κλειστά ερμάρια
 • Χαρτική ύλη να προφυλάσσεται σε κλειστά ερμάρια για μεγαλύτερη έκθεση επιφανειών στην εφαρμογή απολύμανσης.

2. Εφαρμογή με χρήση σύγχρονου μηχανήματος που παράγει υπέρθερμο ατμό, στους 180οC (ατοξικό) και είναι  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για θανάτωση όλων των μικροοργανισμών, σε εξοπλισμό όπως πίνακες, έπιπλα αξίας, καναπέδες, πόρτες, ντουλάπες.

Πλεονέκτημα της εφαρμογής αυτής, ότι δεν αφήνει υπολείμματα και ο χώρος σας είναι άμεσα διαθέσιμος μετά την ολοκλήρωση της.

Διασφάλιση Ποιότητας Εφαρμογής – Αντιμετώπιση Κρούσματος Covid 19  

 • Το απολυμαντικό μετά την εφαρμογή παραμένει στο χώρο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
 • Τα απολυμαντικά σκευάσματα δεν φέρουν υπολειμματική δράση.
 • Σε περίπτωση ιχνηλάτησης κρούσματος με Covid 19, καλέστε μας για να σας προτείνουμε την εφαρμογή που θα εξυγιάνει τον χώρο σας.
 • Με την χρήση εφαρμογής υπέρθερμου ατμού απολυμαίνονται  έπιπλα, γραφεία, τραπέζια, καναπέδες, πόρτες, ντουλάπες, ερμάρια. Ανάλογα με τον χώρο και τον εξοπλισμό του, σας ενημερώνουμε σε ποια σημεία θα πραγματοποιηθεί.
 • Προτείνεται επίσης να πραγματοποιείται εφαρμογή απολύμανσης ανάλογα με ροή ατόμων στους χώρους σας και τις ανάγκες του χώρου για προληπτικούς λόγους.
 • H εταιρεία μας κατέχει άδεια καταπολέμησης παρασίτων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων με αρ.πρωτ.865/2024.
 • Μετά το πέρας της εφαρμογής σας παραδίδεται πιστοποιητικό εφαρμογής από το επιστημονικό μας προσωπικό.

Η εταιρείας μας πραγματοποιεί εφαρμογές απολύμανσης – καταπολέμησης μικροοργανισμών SARS-CoV-2, HΙV, HBV, HCB, κ.α. σε κάθε κτίριο και εγκατάσταση : όπως γραφεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ιστιοπλοϊκά, επιβατηγά πλοία, πολυκατοικίες, διαμερίσματα και πολυτελείς κατοικίες.

Συνδυάζοντας τεχνογνωσία, εμπειρία, σύγχρονο εξοπλισμό, ανταποκρινόμαστε με αξιοπιστία και αμεσότητα στο αίτημα σας, δίνοντας μεγάλη σημασία στην διασφάλιση της υγείας σας.

Απολύμανση-Μικροβιοκτονία σε εγκαταλελειμμένες ή κλειστές κατοικίες

Μικροβιοκτονία είναι η καταπολέμηση παθογόνων ή μη παθογόνων μικροβίων με σκοπό την αποφυγή επιμόλυνσης χώρων, τροφίμων και ανθρώπων από πιθανές ασθένειες.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας πραγματοποιεί εφαρμογές με ψεκαστήρες προπίεσης και νεφελοψεκασμό (εκνεφωτήρας) κάνοντας εξάπλωση του απολυμαντικού σε όλες τις προσβεβλημένες επιφάνειες.

Τα παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι μη τοξικά και με μεγάλη ικανότητα διείσδυσης. Επίσης, λόγω της υψηλής βιοδιασπασιμότητάς τους δεν προκαλούν φθορές σε αντικείμενα και επιφάνειες που περιέχουν  πλαστικό, ξύλο και μέταλλο.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη :

 1. σε περιπτώσεις εγκαταλειμμένων κατοικίων που χρήζουν ανακαίνισης και κρίνεται αναγκαία η εφαρμογή πριν εισέλθει το προσωπικό της τεχνικής εταιρείας για την έναρξη των εργασιών
 2. σε περιπτώσεις προσβολής  τρωκτικών σε χώρους και επιμόλυνσης αυτών με παθογόνους μικροοργανισμούς από την εναπόθεση περιττωμάτων
 3. μετά την ολοκλήρωση μιας ανακατασκευής ενός διαμερίσματος ή μιας πολυκατοικίας
 4. σε περιπτώσεις που ένα κτίριο ή όροφος γραφείων έχει παραμείνει πολύ καιρό κλειστό και θα χρειαστεί να λειτουργήσει εκ νέου.

Το χρησιμοποιούμενο σκεύασμα είναι εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ. με ευρύ φάσμα δράσης κατά ιών (ιός ηπατίτιδας, AIDS/HIV), βακτηρίων, μυκήτων και δεν φέρει υπολειμματική δράση, ενώ μετά το πέρας της εφαρμογής σας παραδίδεται πιστοποιητικό εφαρμογής από το επιστημονικό μας προσωπικό.

Κοινοποιήστε

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Διαχείριση Παρασίτων

ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ